O le talafaasolopito o POLYTETRAFLUOROETHYLENE na amata ia Aperila 6, 1938 i Du Pont's Jackson Laboratory i New Jersey.I lena aso manuia, Dr. Roy J. Plunkett, o le sa galue i kasa e fesoʻotaʻi ma FREON refrigerants, na iloa ai o se tasi faʻataʻitaʻiga na faʻafuaseʻi ona faʻapipiʻi i se paʻepaʻe, waxy solid.

O suʻega na faʻaalia ai o lenei solid o se mea mataʻina tele.O se resini na tete'e toetoe lava o vaila'au uma e iloa po'o se solvent;o lona fogāeleele e matua maseesee ma toetoe a leai se mea e pipii i ai;o le susu e le'i fulafula, ma e le'i fa'aleagaina pe pala pe a uma ona fa'apa'ia mo se taimi umi i le susulu o le la.E i ai le liusuavai o le 327°C ma, e ese mai i le vevela masani, e le mafai ona tafe i luga aʻe o lena mea liusuavai.O lona uiga e tatau ona fausia ni auala fou e fa'atatau i uiga o le resini fou - lea na ta'ua e Du Pont TEFLON.

Nono mai auala mai le pauta u'amea, Du Pont enisinia na mafai ona fa'apipi'i ma fa'a'a'a'a POLYTETRAFLUOROETHYLENE resins i poloka e mafai ona fa'amamaina e fai so'o se foliga e mana'omia.Mulimuli ane, na fa'asalalauina le resini i totonu o le vai e fa'aofuina ai ie tioata ma fai ai ni enamels.O se pauta na gaosia e mafai ona fa'afefiloi ma se lubricant ma fa'aulu e fa'aofu ai uaea ma gaosia ai paipa.

E oʻo atu i le 1948, 10 tausaga talu ona maua le POLYTETRAFLUOROETHYLENE, Du Pont sa aʻoaʻoina le faʻaogaina o tekonolosi i ana tagata faʻatau.E le'i umi ae fa'agaoioia se fale fa'apisinisi, ma fa'ato'a maua ai resini POLYTETRAFLUOROETHYLENE PTFE i fa'ata'ape'ape, resini fa'ama'i ma pauta lelei.

Aisea e filifili ai PTFE Hose?

PTFE po'o le Polytetrafluoroethylene o se tasi lea o mea e sili ona fa'asa'o fa'a kemikolo o lo'o maua.O lea e mafai ai ona manuia faagaau PTFE i totonu o le tele o alamanuia e ono faaletonu ai le tele o faagaau u'amea po'o pa'u masani.Fa'atasia lea ma le maualuga o le vevela (-70°C i le +260°C) ona e fa'ai'u lea i se fa'agaau e matua'i umi e mafai ona tatalia nisi o si'osi'omaga sili ona leaga.

O mea fa'aletonu ole PTFE e fa'ataga ai le fa'aleleia atili ole tafega pe a felauaiga mea viscous.E saofagā fo'i lea i se mamanu faigofie-mama ma fa'atupuina ai se laina 'e le tu'u la'au, fa'amautinoa o totoe o oloa e mafai ona fa'amama pe na'o le fufulu'ese.
SA-2


Taimi meli: Mati-24-2022